De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Festival Retour
  • Start
  • Inspiratiedag 14 oktober
Compilatiefoto van activiteiten tijdens de inspiratiedag

Inspiratiedag 14 oktober

Op 14 oktober 2017 bezochten 350 mensen de inspiratiedag van Festival RETOUR. Tijdens deze rijk gevulde inspiratiedag maakten ze kennis met talrijke (Limburgse) initiatieven op de standenmarkt.

Zo bundelden vrijwilligers van vier Limburgse repair cafés de krachten in een pop-up repair café waar ze 20 kapotte toestellen of kledingstukken volledig en 8 gedeeltelijk konden herstellen.

Op het geefplein werden heel wat huis-, keuken- en tuingereedschappen binnengebracht en in de boekenruilkast werd het ene boek voor het andere geruild.

Okazi toonde hoe je je huis kan inrichten met tweedehandsspullen terwijl Söndag dan weer liet zien hoe je oude spullen kunt pimpen tot hippe designstukken.

Gedurende de dag konden de aanwezigen deelnemen aan 20 workshops. Van afvalbesparing tot alternatieve munten en van upcycling tot digital detox. Het aanbod was zo groot dat het voor sommigen moeilijk was om te kiezen.

Ondertussen zaten de kinderen ook niet stil. Ze timmerden robots in mekaar, maakten hun eigen zaklamp en knutselden tassen uit oude t-shirts.

Dit alles vond plaats in het decor van de Leoni-hal, het verdeelcentrum van kringwinkel Okazi. Alle ingezamelde spullen komen hier terecht, worden gesorteerd en verdeeld. Indrukwekkend om zien!

De vele enthousiaste reacties van de deelnemers waren hartverwarmend: toffe locatie, knappe organisatie, leerrijk, inspirerend, indrukwekkend, …

Benieuwd? Beleef het mee via het fotoverslag onderaan de pagina.

 

Tips
  • Start
  • Inspiratiedag 14 oktober