De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Festival Retour

Festival Retour

Goed nieuws! Vlaanderen is een van de koplopers op het vlak van circulaire economie, waarbij grondstoffen niet op de afvalberg belanden, maar opnieuw gebruikt worden op een nuttige manier.

Tijdens Festival Retour, van 20 tot 28 oktober, zetten we ook in Limburg alle zeilen bij om mensen warm te maken voor het herstellen, opwaarderen, delen en ruilen van spullen. Een beetje zoals in de "goeie ouwe tijd". Niet omdat vroeger alles beter was, maar omdat we zo samenwerken aan een duurzame toekomst!

Festival Retour start op zaterdag 20 oktober met de Dag van de Kringwinkel. Daarna ontdek je een hele week lang wat de circulaire economie in de praktijk inhoudt.

Op verschillende locaties in Limburg ben je welkom om kennis te maken met laagdrempelige, maar impactvolle initiatieven, zoals spelotheken, weggeefpleintjes en verpakkingsvrije winkel. Check het aanbod bij jou in de buurt.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
woensdag, 21 maart 2018
“Betergem, 2038” is een workshop waarbij de deelnemers met de nodige humor geprojecteerd worden naar het jaar 2038, in de stad Betergem. Ze nemen er deel aan een Volksvergadering. Als lid van een...