De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

2017-12-14 Huisdokter geeft 1.000ste renovatieadvies aan huis

De Huisdokter van Dubolimburg gaf op donderdag 14 december 2017 zijn 1.000ste renovatieadvies. "Een mijlpaal die het succes van de adviesformule bewijst", zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

"Limburgse particuliere verbouwers zien door de bomen vaak het bos niet meer. Ze hebben nood aan objectief en onafhankelijk maatadvies voor hun duurzame renovatie. De Huisdokter, een specialist op het vlak van duurzaam bouwen, komt aan huis, luistert naar de mensen en helpt hen. In amper vier jaar tijd zijn er al 1.000 Limburgers die geld besparen en hun leefcomfort verbeteren dankzij het Huisdokteradvies. Met de komst van de Renovatiebegeleiding, die particulieren helpt in de zoektocht naar een geschikte aannemer, gaan we vanaf 2018 nog een stap verder."

Advies op maat

Al 1.000 Limburgers vroegen maatadvies voor hun particuliere renovatie. Ludwig Vandenhove: "Uit analyse van de cijfers blijkt dat particuliere verbouwers niet alleen sneller en gerichter tot een renovatie overgaan, ze voelen zich ook veel zekerder dat ze de juiste ingrepen op het juiste moment doen. De populairste ingrepen zijn isolatie van dak en muur, het vernieuwen van de verwarming en het plaatsen van nieuwe ramen. Opvallend is dat 80 % van de geadviseerden nà een Huisdokterbezoek meer en beter ging isoleren. 90 % geeft aan dat de Huisdokter hielp om de juiste keuzes te maken en de prioriteiten te bepalen."

Renovatiebegeleiding in 2018

Dubolimburg start in 2018 met een Renovatiebegeleiding: het bestaande adviesaanbod van de Huisdokter wordt uitgebreid met onder andere collectieve ondersteuning bij het opvragen van offertes voor energiebesparende maatregelen zoals daksisolatie.

Ine Schils: "Een Huisdokter gaat, als de particulier dat wenst, aansluitend op zijn bezoek, een geschikt systeem voorstellen en hiervoor offertes opvragen bij verschillende aannemers voor een groep van verbouwers die dezelfde maatregel uitvoeren. Na de prijs-kwaliteitvergelijking krijgt de verbouwer een vrijblijvend persoonlijk voorstel, aangevuld met informatie over premies en financieringsmogelijkheden. Als hij of zij op het voorstel ingaat, bieden we ondersteuning bij de opmaak van de overeenkomst met de uitvoerder. Op die manier willen we het voor de verbouwer zo makkelijk mogelijk maken om zijn plannen uit te voeren."

Zelf ook advies nodig?

Ga je zelf renoveren? Vraag dan éérst advies. Dubolimburg heeft voor elke duurzame renovatie – van groot tot klein – de juiste begeleiding. Je kunt er ook terecht voor advies bij nieuwbouw. Maak je afspraak via tel.011 39 75 75 of www.eerstehulpbijduurzaambouwen.be.