De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Festival Retour
Let's eat - ingepakte maaltijd voor een papieren zak met logo

Al 100.000 maaltijden gered!

woensdag, 28 november 2018

De app die in februari werd gelanceerd door Too Good To Go, heeft de kaap van 100.000 geredde maaltijden overschreden. Tegen een zacht prijsje kunnen de gebruikers bij een restaurant een maaltijd afhalen die anders in de vuilnisbak belandt. Goed voor de portefeuille en het milieu dus.

Wereldwijd wordt maar liefst een derde van al het geproduceerde eten niet geconsumeerd. Dat is 1,3 miljard ton per jaar. Wanneer we in België rekening houden met de gehele keten van productie tot consumptie, verspillen we gemiddeld 345 kilogram voedsel per persoon. Dat is niet alleen zonde van al het voedsel dat uiteindelijk niet op ons bord komt, maar ook van al het verspilde water, de energie en de grondstoffen die hiervoor nodig waren.

Installeer de app

Door de app te installeren, kun je zien welke restaurants, snackbars, supermarkten of bakkerijen in jouw buurt porties op overschot hebben. Die kun je dan via een simpele druk op de knop bestellen tegen een lagere prijs.

Elke geredde maaltijd bij Too Good To Go is goed voor 2 kg CO2 die niet voor niets geproduceerd is. Dit staat gelijk aan 5 minuten doelloos rondrijden met de auto of je TV vergeten uit te zetten voor ongeveer 12 uur.

De app telt ondertussen 20.000 frequente gebruikers, 180.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1.000 partners die maaltijden aanbieden. Sinds de opstart werden zo in ons land al 100.000 maaltijden gered!

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.