De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Festival Retour
Demain

Demain

In de film "Demain" trekken Cyril Dion en Mélanie Laurent samen met een vierkoppig team de wereld rond op zoek naar alternatieven voor onze huidige levenswijze. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden.
Door hun bezoek aan vele kleinschalige initiatieven door burgers, bedrijven en lokale overheden toont de film lokale, praktische en haalbare oplossingen.

Onze maatschappij verwacht dat de grote instanties de eerste stap zetten. "Demain" herinnert ons eraan dat die belangrijke eerste stap vooral aan de burgers is. En elke kleine stap telt!

Bekijk alvast de trailer van de film.

In Limburg

De provincie Limburg vertoonde de film in 2016 in Hasselt.

Waarom?

  • Bewustmaking / mentaliteitsverandering

Tips van ervaringsdeskundigen

  • Zorg voor een zaal met scherm waarop je de film kunt projecteren.
  • Combineer de film eventueel met een nabespreking. Hou er wel rekening mee dat de film 115 minuten duurt.
  • Maak de avond volledig duurzaam door duurzame en/of fairtrade catering te voorzien.
  • De film is opgedeeld in hoofdstukken. Wie niet de hele film wil/kan laten zien, kan ervoor kiezen om enkele thema’s te tonen en daar een nabespreking aan te koppelen.

Zelf aan de slag?

Je kunt de film reserveren bij provincie Limburg. De prijs bedraagt 1,00 euro per bezoeker + je bijdrage aan SABAM. De provincie voorziet vrijblijvend een introductietekst die je bij aanvang van de film kunt gebruiken. Je kunt jouw exemplaar reserveren via minaplanning@limburg.be.

Laat ons weten wanneer je deze activiteit organiseert. Dan promoten wij jouw activiteit mee via onze kanalen!

Financiële steun

Je organiseert zelf iets? Dan kom je in aanmerking voor een provinciale subsidie van maximaal 500,00 euro (informatie en voorwaarden subsidie).